Hozzávalók
A piskótához
- 8 db tojás
- 150 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 g darált törökmogyoró
- 8 g sütőpor
A krémhez
- 400 g étcsoki
- 400 ml meleg habtejszín
A rétegek közé
- 1 doboz Toffifee
A csokicsurgatáshoz
- 50 g étcsoki
- 80 ml meleg habtejszín
A díszítéshez
- egész Toffifee szemek
- darált mogyoró
- durvára tört mogyoró
Hozzávalók
A piskótához
- 8 db tojás
- 150 g cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 450 g darált törökmogyoró
- 8 g sütőpor
A krémhez
- 400 g étcsoki
- 400 ml meleg habtejszín
A rétegek közé
- 1 doboz Toffifee
A csokicsurgatáshoz
- 50 g étcsoki
- 80 ml meleg habtejszín
A díszítéshez
- egész Toffifee szemek
- darált mogyoró
- durvára tört mogyoró
A tésztához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd beleszórjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert darált mogyorót. 3 db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk szét a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
A krémhez a kisebb darabokra tördelt étcsokit leöntjük a meleg habtejszínnel, elkeverjük, és berakjuk 1-2 órára a hűtőbe.
Amikor lehűlt, kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a piskótákat úgy, hogy a rétegek közé egy doboz nagyobb darabokra vágott Toffifee-t szórunk. Bevonjuk a torta tetejét és az oldalát a maradék krémmel.
A csurgatáshoz a csokit leöntjük meleg tejszínnel, és amikor felolvadt, habzsákba töltjük és a torta tetejére csurgatjuk úgy, hogy kicsit az oldalán is lefolyjon. Darált mogyoróval, durvára tört mogyoróval és Toffifee szemekkel díszítjük a tortát.