Hozzávalók
- 180 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 400 g fehér tönkölyliszt
- 1 nagy csipet só
- 100 g xilit
- ½ db citrom héja
- 100 g aszalt szilva
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 ek olaj
- 100 g puha vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
A tetejére
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 50 ml habtejszín
- 2 ek szeletelt mandula
Cukormentes kuglóf fehér csokis mázzal
Hozzávalók
- 180 ml meleg tej
- 20 g friss élesztő
- 400 g fehér tönkölyliszt
- 1 nagy csipet só
- 100 g xilit
- ½ db citrom héja
- 100 g aszalt szilva
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 ek olaj
- 100 g puha vaj
- 1 db tojássárgája
- 1 db tojás
A tetejére
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 50 ml habtejszín
- 2 ek szeletelt mandula
A tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és kicsit felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, a xilittel, a citromhéjjal és az apróra vágott aszalt szilvával, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan kidagasztjuk. 1 órát kelesztjük lefedve, majd mehet a sütőformába, és itt is kelesztjük 30 percet. 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A fehér csokit felmelegítjük a tejszínnel, a sütire öntjük, és megszórjuk a pirított szeletelt mandulával. Szeletekre vágva tálaljuk.
Ha nem eszitek meg azonnal érdemes lefedve hűtőben tárolni, mert könnyen kiszárad.
Ha tetszett a cukormentes kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!