Hozzávalók
A töltelékhez
- 300 g darált dió
- 180 g cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 160 ml víz
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A tésztához
- 150 ml hideg tej
- 80 g porcukor
- 18 g élesztő
- 110 g vaj
- 60 g sertészsír
- 1 db tojássárgája
- 450 g liszt
- 1 csipet só
Diós pozsonyi kifli
Hozzávalók
A töltelékhez
- 300 g darált dió
- 180 g cukor
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 160 ml víz
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A tésztához
- 150 ml hideg tej
- 80 g porcukor
- 18 g élesztő
- 110 g vaj
- 60 g sertészsír
- 1 db tojássárgája
- 450 g liszt
- 1 csipet só
A töltelékhez a hozzávalókat egy lábasba rakjuk és pár perc alatt szépen összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához a tejet elkeverjük egy kanál porcukorral és az élesztővel. Egy üstben kikeverjük a vajat és a zsírt (ezt helyettesíthetjük vajjal, de a zsírtól omlósabb lesz a tészta) a maradék porcukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját is. Jöhet a liszt, só és az élesztős tej.
Összegyúrjuk a tésztát (ha túl lágynak tűnne, lefóliázva 30 percre hűtőbe rakjuk), majd 26 egyenlő darabra osztjuk és mindegyikből kis golyót formázunk. Kicsit ovális formájúra nyújtjuk őket és hosszában az egyik szélére rakunk egy púpos teáskanálnyi, henger alakúra formázott tölteléket. Feltekerjük, picit átsodorjuk és patkó alakúra hajtjuk. Mikor megvagyunk az összes kiflivel, sütőpapírral borított tepsire pakolásszuk őket, lekenjük tojássárgájával és 1-1,5 órát pihentetjük. 175 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük őket.
Ha tetszett az diós pozsonyi kifli receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!