Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
- 200 g liszt
- 1 púpozott ek kakaópor
A szóráshoz
- 1 marék meggybefőtt
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 180 g vaj
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 100 ml tejszín
Dunahullám, ahogy a nagymama csinálta
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 200 g cukor
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
- 200 g liszt
- 1 púpozott ek kakaópor
A szóráshoz
- 1 marék meggybefőtt
A krémhez
- 3 db tojássárgája
- 70 g porcukor
- 30 g liszt
- 300 ml tej
- 180 g vaj
A tetejére
- 100 g étcsoki
- 100 ml tejszín
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot a vajjal kihabosítjuk, majd mehet bele a tojássárgája, a citrom reszelt héja, a felének a leve, a vaníliás cukor és a só. A lisztet összekeverjük a sütőporral, belekeverjük a sárgájás részbe. Hozzákeverjük a fehérjehab egyik felét, ezzel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehab másik felét is.
Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport is. Kb. 20×27 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a világos tésztát, erre rákenjük a kakaósat és egy kés végével hullám mintákat keverünk a sütibe, rászórjuk a meggyet és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez a vaj kivételével mindent egy edénybe mérünk és folyamatos keverés mellett, csomómentes, puding állagú krémet főzünk belőle. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, hűtőbe rakjuk kihűlni, majd robotgéppel kihabosítjuk és a kihűlt sütire kenjük és hűtőbe rakjuk kb. 20 percre.
A tetejéhez felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokit, megvárjuk amíg felolvad, összekeverjük és a vajas krémre simítjuk. Villával hullámos mintát rajzolunk a csokiba és hűtőbe rakjuk 1-2 órára.
Ha tetszett ez a süti, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!