Hozzávalók
- 3 ek mazsola (20 g/ek)
- 100 ml rum
- 500 g rögös túró
- 3 db tojássárgája
- 2 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 3 db tojásfehérje
- 7 ek porcukor
- 250 g cannelloni tészta
- 600 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g/csomag)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
Hozzávalók
- 3 ek mazsola (20 g/ek)
- 100 ml rum
- 500 g rögös túró
- 3 db tojássárgája
- 2 ek tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom héja
- 3 db tojásfehérje
- 7 ek porcukor
- 250 g cannelloni tészta
- 600 ml habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor (40 g/csomag)
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 2 ek porcukor
A mazsolát egy kisebb tálba tesszük, és ráöntjük a rumot, majd félretesszük 30 percre. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a túrót, a tojások sárgáját, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját, majd elkeverjük.
A tojásfehérjét 4 ek porcukorral kemény habbá verjük. A mazsolákat lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk, majd ezt is a túrós keverékhez adjuk, végül mehet bele a felvert hab is. Összeforgatjuk, habzsákba tesszük a túrós tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát, amiket egy sütőtálba helyezünk.
A tejszínben elkeverjük a vaníliás pudingport és 3 ek porcukrot, majd leöntjük vele a tésztát, a tetejére kockázzuk a vajat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30 percre.
Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórjuk porcukorral, és már falatozhatjuk is ezt az édes “túrós tésztát”.
- előkészítés: 25 perc
- sütés: 30 perc
- összesen: 55 perc
Ha tetszett az édes túróval töltött cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!