Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 220 g cukor
- 300 g sárgarépa
- 150 ml olaj
- 220 g liszt
- 2 tk sütőpor
- ½ mk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tk vaníliakivonat
- 100 g dió, pisztácia és szeletelt mandula vegyesen
- 50 g mazsola (opcionális)
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 300 ml habtejszín
- 3 ek cukor
A tetejére
- tört pisztácia
- reszelt narancshéj
Hozzávalók
A tésztához
- 4 db tojás
- 220 g cukor
- 300 g sárgarépa
- 150 ml olaj
- 220 g liszt
- 2 tk sütőpor
- ½ mk só
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 tk vaníliakivonat
- 100 g dió, pisztácia és szeletelt mandula vegyesen
- 50 g mazsola (opcionális)
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez
- 200 g krémsajt
- 300 ml habtejszín
- 3 ek cukor
A tetejére
- tört pisztácia
- reszelt narancshéj
Az egyszerű répatorta valóban nagyon egyszerű – de nagyszerű! Az elkészítéséhez a tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. A sárgarépát megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd félretesszük, és a tojásos keverékhez hozzáadjuk az olajat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a fahéjat és a vaníliakivonatot, majd apránként a tojásba keverjük, végül a masszába forgatjuk a répát is.
Mozsárban összetörjük a diót és a pisztáciát, majd a szeletelt mandulával együtt belekeverjük a tésztába, ha szeretjük, mazsolát is tehetünk bele. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük.
A krémhez robotgéppel felverjük a krémsajtot a habtejszínnel és a cukorral. Amikor a tésztánk kihűlt, vízszintesen félbevágjuk, a krém felét rákenjük az alsó tortalapra, ráhelyezzük a másik tésztát, és a maradék krémet elkenjük a torta tetején. Tört pisztáciával és reszelt narancshéjjal díszítjük.

- Előkészítési idő: 15 perc
- Sütés: 50 perc
- Hűtés: 30 perc
- Összeállítás, díszítés: 5 perc
- Összesen: 100 perc
Ha tetszett a egyszerű répatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több egyszerű répatorta, ami mégis kicsit más, mint ez a recept:
