Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Elájultok! Itt a Csubakka torta!

Hozzávalók

1
tortához
+

A tésztához

8 db tojás
290 g liszt
1 csipet só
290 g cukor
15 g sütőpor

A krémhez

300 g étcsokoládé
300 ml tejszín
200 g puha vaj
50 g porcukor
300 g Nutella
100 g mascarpone

A díszítéshez

olvasztott étcsokoládé
olvasztott fehércsokoládé
szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Elájultok! Itt a Csubakka torta!

Nem mintha meg szeretnénk enni az egyik kedvenc Star Wars karakterünket, de az új részre hangolódva pont megéri összedobni egy ilyet. Ha ti is nagyon várjátok a filmet, akkor vagy kérjetek meg valakit, hogy lepjen meg titeket egy Csubi tortával, vagy ti magatok álljatok neki, de ha elkészítitek, mindenképp küldjetek faxot róla!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

1
tortához
+

A tésztához

8 db tojás
290 g liszt
1 csipet só
290 g cukor
15 g sütőpor

A krémhez

300 g étcsokoládé
300 ml tejszín
200 g puha vaj
50 g porcukor
300 g Nutella
100 g mascarpone

A díszítéshez

olvasztott étcsokoládé
olvasztott fehércsokoládé
szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd a cukor felét beleszórjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral. A cukor másik felét kikeverjük a tojássárgájával. A lisztet és a habot 2-3 lépésben belekeverjük a tojássárgás részbe, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy nagy sütőformába öntjük (nálunk ez 40×26-os volt) és 160 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük a piskótát. A krémhez a tejszínt felmelegítjük és ráöntjük az összetördelt étcsokikra. Megvárjuk amíg felolvad a csoki, elkeverjük és hagyjuk hűlni, majd betesszük a hűtőbe. Mikor teljesen kihűlt a ganache egy robotgéppel elkezdjük kihabosítani. Mikor már krémesebb, világosabb színű a krém, hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mogyorókrémet, porcukrot és mascarponét.

A piskóta tetejét lekerekítjük fej formájúra és az alján a két széléből is levágunk egy keveset. Kettévágjuk a piskótát, megtöltjük egy réteg krémmel, rárakjuk a másik piskótát és bevonjuk a maradék krémmel a szélét és a tetejét is. Cakkos végű habkártyával vagy villával megformázzuk Csubakkát. Az olvasztott étcsokival orrot, szemet és szájat formázunk Csubakkának. A szájánál a fogakat mandulahasábokkal rakjuk ki, a szemét pedig olvasztott fehércsokival és egy csepp étcsokival díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások