Hozzávalók
A tésztához
- 8 db tojás
- 290 g liszt
- 1 csipet só
- 290 g cukor
- 15 g sütőpor
A krémhez
- 300 g étcsokoládé
- 300 ml tejszín
- 200 g puha vaj
- 50 g porcukor
- 300 g Nutella
- 100 g mascarpone
A díszítéshez
- olvasztott étcsokoládé
- olvasztott fehércsokoládé
- szeletelt mandula
Elájultok! Itt a Csubakka torta!
Hozzávalók
A tésztához
- 8 db tojás
- 290 g liszt
- 1 csipet só
- 290 g cukor
- 15 g sütőpor
A krémhez
- 300 g étcsokoládé
- 300 ml tejszín
- 200 g puha vaj
- 50 g porcukor
- 300 g Nutella
- 100 g mascarpone
A díszítéshez
- olvasztott étcsokoládé
- olvasztott fehércsokoládé
- szeletelt mandula
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét elkezdjük habbá verni, majd a cukor felét beleszórjuk és kemény habot verünk belőle. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral. A cukor másik felét kikeverjük a tojássárgájával. A lisztet és a habot 2-3 lépésben belekeverjük a tojássárgás részbe, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy nagy sütőformába öntjük (nálunk ez 40×26-os volt) és 160 fokon, légkeveréses sütőben megsütjük a piskótát. A krémhez a tejszínt felmelegítjük és ráöntjük az összetördelt étcsokikra. Megvárjuk amíg felolvad a csoki, elkeverjük és hagyjuk hűlni, majd betesszük a hűtőbe. Mikor teljesen kihűlt a ganache egy robotgéppel elkezdjük kihabosítani. Mikor már krémesebb, világosabb színű a krém, hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a vajat, mogyorókrémet, porcukrot és mascarponét.
A piskóta tetejét lekerekítjük fej formájúra és az alján a két széléből is levágunk egy keveset. Kettévágjuk a piskótát, megtöltjük egy réteg krémmel, rárakjuk a másik piskótát és bevonjuk a maradék krémmel a szélét és a tetejét is. Cakkos végű habkártyával vagy villával megformázzuk Csubakkát. Az olvasztott étcsokival orrot, szemet és szájat formázunk Csubakkának. A szájánál a fogakat mandulahasábokkal rakjuk ki, a szemét pedig olvasztott fehércsokival és egy csepp étcsokival díszítjük.