Hozzávalók
A kuglófhoz:
- 120 g vaj
- 130 g barna cukor
- 50 g cukor
- 3 db tojás
- 250 g mogyoróvaj
- 250 ml tej
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek holland kakaópor
Az öntethez:
- 2 marék fehér pillecukor
- 1 ek porcukor
- 2 ek tej
A tetejére:
- mogyoró
Életed legfinomabb mogyoróvajas kuglófja
Hozzávalók
A kuglófhoz:
- 120 g vaj
- 130 g barna cukor
- 50 g cukor
- 3 db tojás
- 250 g mogyoróvaj
- 250 ml tej
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 ek holland kakaópor
Az öntethez:
- 2 marék fehér pillecukor
- 1 ek porcukor
- 2 ek tej
A tetejére:
- mogyoró
A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a tojásokat, a mogyoróvajat és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval és a masszához keverjük. A tészta felét kiszedjük az edényből és hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle tésztát a formába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.
Ha nagyon barnulna a teteje, lefedjük egy alufóliával, hogy ne égjen meg. Mikor megsült, kiborítjuk a formából és megvárjuk míg kihűl. Az öntethez egy kis edényben összeolvasztjuk a pillecukrot a porcukorral és a tejjel, majd a kuglófra öntjük, végül pedig egy kevés mogyoróval megszórjuk.