Hozzávalók
A kenyérpudinghoz
- 1 marék mazsola
- 5 cl Jameson ír whiskey
- 400 ml tej
- 1 db lime reszelt héja
- 1 nagy tk fahéj
- 1 db vaníliarúd
- 5 cl whiskey
- 3 db tojás
- 100 g barnacukor
- 500 g kenyér
a tetejére egy marék szeletelt mandula
A karamellöntethez
- 60 g cukor
- 150 ml meleg tejszín
- 5 cl whiskey
Életed legjobb kenyérpudingja whiskey-vel és karamell szósszal
Hozzávalók
A kenyérpudinghoz
- 1 marék mazsola
- 5 cl Jameson ír whiskey
- 400 ml tej
- 1 db lime reszelt héja
- 1 nagy tk fahéj
- 1 db vaníliarúd
- 5 cl whiskey
- 3 db tojás
- 100 g barnacukor
- 500 g kenyér
a tetejére egy marék szeletelt mandula
A karamellöntethez
- 60 g cukor
- 150 ml meleg tejszín
- 5 cl whiskey
A mazsolát leöntjük a whiskeyvel és félrerakjuk. A tejet felmelegítjük a lime reszelt héjával és a fahéjjal. A vaníliarúd magját kikapargatjuk, belerakjuk a tejbe a héjjal együtt, hozzáöntjük a whiskeyt és kissé felforraljuk. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejhez. A kenyeret kis kockákra vágjuk. A felét beledobáljuk a szufléformákba, rászórjuk a mazsolát, ráöntögetjük a sodó felét, aztán rétegezzük a maradék kenyérkockákkal és meglocsoljuk a maradék sodóval is. Az öntethez karamellizáljuk a cukrot majd felöntjük a forró tejszínnel. Átkevergetjük, majd mehet hozzá a whiskey. Megvárjuk míg szép selymes öntetet kapunk és meglocsoljuk vele a kenyérpudingokat. Megszórjuk szeletelt mandulával és a formákat egy nagyobb tepsibe rakjuk, amelyet előtte negyedig töltöttünk vízzel. 160 fokos sütőben gőzöljük őket 30 percig.