Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 125 g liszt
- 7 db friss mentalevél
Hozzávalók a krémhez
- 400 g fehércsokoládé
- 500 g szobahőmérsékletű mascarpone
- 2 db citrom reszelt héja
- 500 g eper
Epertorta fehércsokival és mascarponéval
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
- 5 db tojás
- 100 g cukor
- 125 g liszt
- 7 db friss mentalevél
Hozzávalók a krémhez
- 400 g fehércsokoládé
- 500 g szobahőmérsékletű mascarpone
- 2 db citrom reszelt héja
- 500 g eper
Epertorta elkészítése: ennél nem is lehetne egyszerűbb
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, a tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. A tojássárgás részhez két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjét, majd a lisztet is rászitáljuk és homogénre keverjük. A mentaleveleket apróra vágjuk és hozzáadjuk a masszához. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon légkeveréses sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Hogyan készül a krém?
A krémhez a fehércsokoládét felolvasztjuk és szobahőmérsékletűre hűtjük. A mascarponéhoz először hozzáadunk egy kanállal az olvadt csokiból, majd a többit 3 részletben hozzáadagoljuk és csomómentesre keverjük. Belereszeljük a citromok héját, kicsit átforgatjuk és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Miután kissé megdermedt, robotgéppel kihabosítjuk, az eper felét pedig felkockázzuk.
Az epertorta összeállítása
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. A krémet 3 felé osztjuk, az alsó piskótalapra kenjük a krém 1/3-át, megszórjuk a feldarabolt eper felével, rárakjuk a középső piskótát, ugyanígy járunk el, majd ráhelyezzük a harmadikat is és az egészet lekenjük az utolsó adag krémmel, majd a maradék eperszemekkel díszítjük.
Tipp: Málnával is isteni finom.