Hirdetés

Epres rizspuding

Hozzávalók

2
személyre

A rizspudinghoz

250 ml víz
200 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
200 g kerekszemű rizs
1 ek vaj
100 ml tejszín
2 db tojássárgája
50 g cukor

Az eperpüréhez

300 g eper
2 ek barna cukor
1 db citro
Hirdetés

Epres rizspuding

Itthon annyira nem ismerős a rizspuding fogalma, sokan keverik a tejberizzsel, de ez sokkal krémesebb! 20 perc alatt megvan az egész, pár napig a hűtőben is eláll. Egy tuti, ez a rizspuding ezerszer jobb, mint a bolti társai!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre

A rizspudinghoz

250 ml víz
200 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
200 g kerekszemű rizs
1 ek vaj
100 ml tejszín
2 db tojássárgája
50 g cukor

Az eperpüréhez

300 g eper
2 ek barna cukor
1 db citro

Fotó: Gál Bettina

A tejet és a vizet feltesszük forrni, a vaníliás cukor és a só társaságában. Ha már forró, beleöntjük a rizst és kevergetve puhára főzzük és a végén belekeverjük a vajat, hogy még krémesebb legyen. Közben a tejszínt elkezdjük melegíteni. A két tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a meleg vajas tejszínt. Ha kész a rizs, hozzácsurgatjuk a tejszínes keveréket, alaposan összekeverjük és egy utolsót melegítünk rajta. 

Fotó: Gál Bettina

Az epreket feldaraboljuk, és a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet. A rizspudingot tálkákba kanalazzuk és jól megpakoljuk a tetejét az eperpürével.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások