Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Epres sajttorta

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű formához
+
200 g zabkeksz
80 g olvasztott vaj
400 g mascarpone
100 g tejföl
1 csipet só
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
80 g cukor
200 g eper
1 db citrom
2 ek barna cukor

A díszítéshez

eper
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Epres sajttorta

A sajttorta az egyik legjobb torta a világon, mert elronthatatlan és nagyon sokféleképpen variálható. Mutatunk egy epres verziót, ami gyorsan összedobható, és nagyon, de nagyon finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű formához
+
200 g zabkeksz
80 g olvasztott vaj
400 g mascarpone
100 g tejföl
1 csipet só
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
80 g cukor
200 g eper
1 db citrom
2 ek barna cukor

A díszítéshez

eper
Bevásárlólistához adom

A zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. Az epret feldaraboljuk, a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet  Egy nagyobb tálban összekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.

Epres sajttorta

Ezt a keveréket ráöntjük a kekszes alapra, a tetejére pedig pár kanál eperpürét pakolunk, és a egy villa segítségével elkeverjük. A tortaforma alját két réteg alufóliába csomagoljuk, egy tepsibe helyezzük, aminek az aljába vizet öntünk. 175 fokon, 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kiügyeskedjük a tortaformából, a tetejére pakoljuk az epret, és további 1 órán át hűtőben pihentetjük.

Ha tetszett epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások