Hozzávalók
- 200 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
- 400 g mascarpone
- 100 g tejföl
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g cukor
- 200 g eper
- 1 db citrom
- 2 ek barna cukor
A díszítéshez
- eper
Epres sajttorta
Hozzávalók
- 200 g zabkeksz
- 80 g olvasztott vaj
- 400 g mascarpone
- 100 g tejföl
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 g cukor
- 200 g eper
- 1 db citrom
- 2 ek barna cukor
A díszítéshez
- eper
A zabkekszet egy késes aprítóban morzsás állagúra daráljuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljára nyomkodjuk. 180 fokon 5-6 percig sütjük az alapot. Az epret feldaraboljuk, a barna cukorral összeforraljuk. Nyomunk bele egy kevés citromlevet, majd egy krumplinyomóval pürésítjük az egészet Egy nagyobb tálban összekeverjük a mascarponét, a tejfölt, a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót.
Ezt a keveréket ráöntjük a kekszes alapra, a tetejére pedig pár kanál eperpürét pakolunk, és a egy villa segítségével elkeverjük. A tortaforma alját két réteg alufóliába csomagoljuk, egy tepsibe helyezzük, aminek az aljába vizet öntünk. 175 fokon, 40-45 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kiügyeskedjük a tortaformából, a tetejére pakoljuk az epret, és további 1 órán át hűtőben pihentetjük.
Ha tetszett epres sajttorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!