Hirdetés

Étcsokis mogyorós rolád

Hozzávalók

Hozzávalók
28
cm roládhoz

A piskótához:

6 egész tojás
100 g cukor
100 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só

A krémhez:

100 g pirított törökmogyoró
200 ml tejszín
200 g étcsoki
100 g vaj
200 g mascarpone
Hirdetés

Étcsokis mogyorós rolád

Ha szeretnétek egy villantós desszertet, mindenképpen próbáljátok ki ezt a mogyorós roládot. Nagyon csokis, nagyon krémes és sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok! ;)
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
28
cm roládhoz

A piskótához:

6 egész tojás
100 g cukor
100 g liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet só

A krémhez:

100 g pirított törökmogyoró
200 ml tejszín
200 g étcsoki
100 g vaj
200 g mascarpone

A piskótához a tojásfehérjét habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojássárgájákat, és hozzászitáljuk a kakaóporral és sóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bortított nagyméretű tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük. A megsült piskótát még melegen egy konyharuha segítségével feltekerjük.

A krémhez a tejszínt felforraljuk, ráöntjük a kockákra tördelt csokira, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és hűtőhidegre hűtjük. A mogyorót apróra törjük (egy nyújtófával, vagy aprítógépben). A kihűlt tejszínes, csokis ganache ¾-ét kb. 1 perc alatt kihabosítjuk robotgéppel, belekeverjük a vajat és a mascaponét. A maradék tejszínes csokival megkenjük a piskótát, megszórjuk a tört mogyoróval, megkenjük a krémmel és feltekerjük a roládot. Kevés olvasztott csokival és mogyoróval díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások