Hozzávalók
A tésztához:
- 160 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 g tejföl
- 1 db tojássárgája
A narancsos töltelékhez:
- 3 db narancs kifacsart leve
- 1 db lime
- 5 db tojás
- 150 ml tejszín
- 180 g porcukor
A ricottás krémhez:
- 200 g ricotta
- ½ db narancs kifacsart leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
A narancsszeletekhez:
- 2 ek cukor
- 40 ml víz
- 4 - 5 szelet narancs és lime
Hozzávalók
A tésztához:
- 160 g liszt
- 20 g kakaópor
- 1 csipet só
- 95 g vaj
- 50 g porcukor
- 45 g tejföl
- 1 db tojássárgája
A narancsos töltelékhez:
- 3 db narancs kifacsart leve
- 1 db lime
- 5 db tojás
- 150 ml tejszín
- 180 g porcukor
A ricottás krémhez:
- 200 g ricotta
- ½ db narancs kifacsart leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
A narancsszeletekhez:
- 2 ek cukor
- 40 ml víz
- 4 - 5 szelet narancs és lime
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (ha túl lágy lenne, dobjuk 20 percre a hűtőbe a tésztagombócot) és kinyújtjuk a forma átmérőjénél kb. 3 cm-rel nagyobbra és a formába helyezzük. A forma oldalára nyomkodjuk a tésztát, a felesleges, lelógó részeket levágjuk, alufóliát rakunk a tésztára, ebbe sütőbabot szórunk és 180 fokos sütőben “vakon sütjük” kb. 5 percig, majd nehezék nélkül további kb. 4 percig. A töltelékhez a narancs és lime kifacsart levét egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot és tejszínt és jól átkeverjük. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük és lazán a tojássárgájás részhez keverjük.
Az egészet az elősütött tésztalapra öntjük és 175 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd amikor már barnul a teteje egy alufóliával letakarjuk és további kb. 15-20 percig sütjük. Mikor kivesszük még kicsit remegősebb lesz a közepe de ez a hűlés során még dermed. Miközben sül a tart a cukrot elkeverjük a vízzel, beledobjuk a narancs- és lime szeleteket és 10 percig főzzük őket. A ricottát elkeverjük a többi hozzávalóval és a kihűlt torta tetejére kenjük, majd ráfektetjük a szirupos citrusszeleteket. Kevés apróra vágott pisztáciával és csokival díszítjük.