Hirdetés

Ez a darázscsípés-torta sokkal egyszerűbb, mint hinnétek

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
450 g liszt
250 g túró
75 ml olaj
10 g sütőpor
180 g porcukor
70 ml tej

A töltelékhez

250 g cukor
150 g vaj
200 ml méz
30 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
300 g szeletelt mandula
kevés vaj és liszt a sütéshez
Hirdetés

Ez a darázscsípés-torta sokkal egyszerűbb, mint hinnétek

A nagybetűs édesség, a mézzel rajzolt Mona Lisa. Nincs párja szerintem, mintha egy francia kisvárosi patisserie-ből került volna egyenesen az asztalodra.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
450 g liszt
250 g túró
75 ml olaj
10 g sütőpor
180 g porcukor
70 ml tej

A töltelékhez

250 g cukor
150 g vaj
200 ml méz
30 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
300 g szeletelt mandula
kevés vaj és liszt a sütéshez

Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a túrót, sütőport, olajat és tejet, kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre. A töltelék hozzávalóit egy edényben közepes láng felett felhevítjük.

Egy tepsit kivajazunk, és először beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy az a tepsi oldalait is befedje teljesen szakadásmentesen. Beleöntjük a tölteléket és a 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások