Hozzávalók
- 450 g liszt
- 250 g túró
- 75 ml olaj
- 10 g sütőpor
- 180 g porcukor
- 70 ml tej
A töltelékhez
- 250 g cukor
- 150 g vaj
- 200 ml méz
- 30 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g szeletelt mandula
- kevés vaj és liszt a sütéshez
Ez a darázscsípés-torta sokkal egyszerűbb, mint hinnétek
Hozzávalók
- 450 g liszt
- 250 g túró
- 75 ml olaj
- 10 g sütőpor
- 180 g porcukor
- 70 ml tej
A töltelékhez
- 250 g cukor
- 150 g vaj
- 200 ml méz
- 30 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g szeletelt mandula
- kevés vaj és liszt a sütéshez
Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a túrót, sütőport, olajat és tejet, kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát, majd letakarva a hűtőbe tesszük pihenni 30 percre. A töltelék hozzávalóit egy edényben közepes láng felett felhevítjük.
Egy tepsit kivajazunk, és először beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy az a tepsi oldalait is befedje teljesen szakadásmentesen. Beleöntjük a tölteléket és a 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.