Hozzávalók
A piskótához:
- 350 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
- 230 ml tej
- 240 ml kávé
- 1 csipet só
- 260 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 65 g kakaópor
A krémhez:
- 150 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 450 g mascarpone
Az expressz dzsemhez:
- 100 g friss áfonya
- 50 g porcukor
A díszítéshez:
- 2 marék friss áfonya
- 2 ek szeletelt mandula
Ez lesz a kedvenc áfonyás tortátok!
Hozzávalók
A piskótához:
- 350 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 120 ml olaj
- 230 ml tej
- 240 ml kávé
- 1 csipet só
- 260 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 65 g kakaópor
A krémhez:
- 150 g puha vaj
- 80 g porcukor
- 450 g mascarpone
Az expressz dzsemhez:
- 100 g friss áfonya
- 50 g porcukor
A díszítéshez:
- 2 marék friss áfonya
- 2 ek szeletelt mandula
A piskótához a cukrot, vaníliás cukrot a tojásokkal és olajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, kávét, majd beleforgatjuk az előzőleg összekevert liszt, sütőpor, kakaópor, és csipet só keverékét. A masszát 3 db 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket (ha nincs 3 ugyanakkora formánk, használhatunk egy nagyobbat is, így a sütési idő is nőni fog). A dzsemhez az áfonyát a cukorral elkezdjük melegíteni és kb. 15 percig főzzük, hogy lekvársűrűségű legyen, majd kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a mascarponéval és a dzsemmel. A megsült tortalapok tetejét egyenesre vágjuk és megtöltjük az áfonyás krémmel, és mindegyik réteg közé szórunk pár szem áfonyát. A tetejét friss áfonyával és mandulával díszítjük.