Hozzávalók
A kenyérhez:
- 200 g liszt
- 3 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 200 g görög joghurt
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 ml narancslé
A mázhoz:
- 6 ek porcukor
- 3 ek narancslé
A sziruphoz:
- 1 tk cukor
- 1 ek narancslikőr
- 2 ek narancslé
Ezt a narancskenyeret imádni fogjátok!
Hozzávalók
A kenyérhez:
- 200 g liszt
- 3 db tojás
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 100 g olvasztott vaj
- 200 g görög joghurt
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 ml narancslé
A mázhoz:
- 6 ek porcukor
- 3 ek narancslé
A sziruphoz:
- 1 tk cukor
- 1 ek narancslikőr
- 2 ek narancslé
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, majd félretesszük. A cukrot összekeverjük a (nem meleg) olvasztott vajjal, jöhet bele a tojás, a görög joghurt, a narancs lereszelt héja és a narancslé is. Majd apránként hozzákanalazzuk a lisztes keveréket, és csomómentesre keverjük. A forma aljába beleillesztjük a méretre vágott sütőpapírt és beleöntjük a masszát. 170 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha kivettük a sütőből, még 15 percig a formában hagyjuk, majd egy tányérra borítjuk. A sziruphoz összeforraljuk a cukrot, a likőrt és a narancslevet. A narancskenyeret egy hústűvel több helyen megszúrjuk és nyakon öntjük a sziruppal. A mázhoz csomómentesre keverjük a porcukrot és a narancslevet, vagy ráfröcsköljük a kenyérre, vagy beborítjuk vele az egészet.