Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 70 g cukor
- 60 g liszt
- 15 g holland kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g vaj
- 500 g túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
A legfelső réteghez
- 500 ml Fanta
- 40 g étkezési keményítő
- 50 g porcukor
Fanta-szelet
Hozzávalók
A piskótához
- 3 db tojás
- 70 g cukor
- 60 g liszt
- 15 g holland kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 120 g vaj
- 500 g túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g porcukor
A legfelső réteghez
- 500 ml Fanta
- 40 g étkezési keményítő
- 50 g porcukor
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd mehet bele a többi hozzávaló. A masszát enyhén kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a túrót, a citromhéjat és a porcukrot. A kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A legfelső réteghez a 3 hozzávalót egy edénybe rakjuk, habverővel simára keverjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd az elsimított túrótöltelékre öntjük, és bedobjuk a hűtőbe dermedésig (kb. 2 óra). Mikor megdermedt a süti teteje is, vizes késsel szeletekre vágjuk és megesszük az összeset! 🙂
Ha tetszett a Fanta-szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!