Hirdetés

Fantasztikus mézeskalácstorta

Hirdetés

Fantasztikus mézeskalácstorta

A bejgli és a zserbó mellett a mézeskalács a harmadik dolog ami mindenkinél készül karácsonykor. Na de mi van ha azt mondjuk, hogy idén csavarjatok egyet rajta és készítsetek mézeskalácstortát?! Karácsonyi fűszerek, fehércsokis krém és mézeskalács egy sütiben...kell ennél több?:)
Hirdetés

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:

A tésztához:

  • 240 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 nagy tk őrölt fahéj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 csipet őrölt gyömbér
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs reszelt héja
  • 80 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 50 g méz
  • 60 g barna cukor
  • 2 tojás
  • 120 ml tej

A krémhez:

  • 200 g vaj
  • 130 g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 100 g olvasztott fehércsokoládé

A díszítéshez:

  • mézeskalács
  • porcukor
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, citrom és narancs reszelt héjával. A vajat kihaosítjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a mézet, tojásokat, végül a tejet. A lisztes keveréket beleszórjuk a tojásos masszába, jól átkeverjük és 3 db 18 cm-es, sütőpapíros formába öntjük (ha nincs 3 formánk 2-ben is megsüthetjük, vagy egy 24 cm-es formában, kihűlés után kettévágva használjuk) és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.

Fotó: Szilágyi Nóri

A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, végül összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?