Hozzávalók
A tésztához
- 240 g liszt
- 1 csipet só
- 1 nagy tk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 80 g puha vaj
- 100 g kristálycukor
- 50 g méz
- 60 g barna cukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
A krémhez
- 200 g vaj
- 130 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 100 g olvasztott fehércsokoládé
A díszítéshez
- mézeskalács
- porcukor
Fantasztikus mézeskalácstorta
Hozzávalók
A tésztához
- 240 g liszt
- 1 csipet só
- 1 nagy tk őrölt fahéj
- 2 csipet őrölt szegfűszeg
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 2 csipet őrölt gyömbér
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 80 g puha vaj
- 100 g kristálycukor
- 50 g méz
- 60 g barna cukor
- 2 db tojás
- 120 ml tej
A krémhez
- 200 g vaj
- 130 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 100 g olvasztott fehércsokoládé
A díszítéshez
- mézeskalács
- porcukor
A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, fűszerekkel, citrom és narancs reszelt héjával. A vajat kihaosítjuk a kétféle cukorral, majd hozzákeverjük a mézet, tojásokat, végül a tejet. A lisztes keveréket beleszórjuk a tojásos masszába, jól átkeverjük és 3 db 18 cm-es, sütőpapíros formába öntjük (ha nincs 3 formánk 2-ben is megsüthetjük, vagy egy 24 cm-es formában, kihűlés után kettévágva használjuk) és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsültek-e.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, végül összekeverjük a mascarponéval. A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.