Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 50 g darált pisztácia
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 150 g pisztácia
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 70 g porcukor
A bevonáshoz és díszítéshez
- 250 g fehér csoki
- 1 kis marék pisztácia
Fehércsokis-pisztáciakrémes isler
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 50 g darált pisztácia
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 150 g pisztácia
- 100 g szobahőmérsékletű vaj
- 70 g porcukor
A bevonáshoz és díszítéshez
- 250 g fehér csoki
- 1 kis marék pisztácia
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 30 percre, fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz (ez kb. 12-13 perc).
A krémhez a pisztáciát egy serpenyőben átpirítjuk, így sokkal intenzívebb lesz az illata/íze. Ezután aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és még párszor átzúzzuk, hogy krémes “tölteléket” kapjunk. A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a krémmel és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki ⅔-át, mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék ⅓-ad mennyiséget.
Belemártjuk fejjel lefelé az islereket, egy késsel lehúzzuk a tetejéről a felesleges csokit, és rácsra rakjuk őket. Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, a maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és becsíkozzuk vele az islerek tetejét. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával és ha megdermedt a csoki, már ehetjük is.
Ha tetszett a fehér csokis-pisztáciakrémes isler receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!