Hirdetés

Fekete-erdő tekercs

Hozzávalók

A piskótához:

6 tojás
100 g cukor
1 csipet só
95 g liszt
25 g holland kakaópor

A krémhez:

400 ml hideg 30%-os tejszín
120 g porcukor
fél vaníliarúd

A díszítéshez:

4 ek meggylekvár
100 g étcsokoládé
2 marék meggy (vagy cseresznye)
Hirdetés

Fekete-erdő tekercs

Igazi villantós desszertet hoztunk: klasszik Fekete-erdő torta, de egy kis csavarral, tekercs formában! Süssétek meg a családdal, nem fogtok csalódni! :P
Hirdetés

Hozzávalók

A piskótához:

6 tojás
100 g cukor
1 csipet só
95 g liszt
25 g holland kakaópor

A krémhez:

400 ml hideg 30%-os tejszín
120 g porcukor
fél vaníliarúd

A díszítéshez:

4 ek meggylekvár
100 g étcsokoládé
2 marék meggy (vagy cseresznye)

A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.

Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, vékony rétegben egy sütőpapíros tepsire simítjuk és a papírral együtt feltekerjük hengerré. Bedobjuk a hűtőbe amíg megdermed a csoki, kitekerjük a sütőpapírt (ezzel letöredezik a csoki) és a csokidarabokkal díszítjük a tekercset.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások