Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 95 g liszt
- 25 g holland kakaópor
A krémhez:
- 400 ml hideg 30%-os tejszín
- 120 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
A díszítéshez:
- 4 ek meggylekvár
- 100 g étcsokoládé
- 2 marék meggy (vagy cseresznye)
Fekete-erdő tekercs
Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 1 csipet só
- 95 g liszt
- 25 g holland kakaópor
A krémhez:
- 400 ml hideg 30%-os tejszín
- 120 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
A díszítéshez:
- 4 ek meggylekvár
- 100 g étcsokoládé
- 2 marék meggy (vagy cseresznye)
A piskótához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgájákat is. A lisztet elkeverjük a sóval és a kakaóporral, beleszitáljuk a tojáshabba, átkeverjük és sütőpapírral borított nagy méretű tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen, egy konyharuha segítségével, feltekerjük.
Amikor kihűlt a piskóta, megkenjük meggylekvárral. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, megtöltjük a kb. ¾-ével a tekercset, rádobálunk pár magozott meggyszemet, feltekerjük és a tetejét lekenjük a maradék habbal, majd hűtőbe rakjuk. Az étcsokit megolvasztjuk, vékony rétegben egy sütőpapíros tepsire simítjuk és a papírral együtt feltekerjük hengerré. Bedobjuk a hűtőbe amíg megdermed a csoki, kitekerjük a sütőpapírt (ezzel letöredezik a csoki) és a csokidarabokkal díszítjük a tekercset.