Hozzávalók
A tésztához
- 580 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g vaj
- 250 g porcukor
- 120 ml tej
A mákos töltelékhez
- 300 g darált mák
- 120 g porcukor
- 220 ml tej
- 10 g sütőpor
- 100 g puha vaj
- 150 g liszt
A krémhez
- 8 db tojássárgája
- 800 ml tej
- 160 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
- 80 g liszt
- 250 g puha vaj
A tetejére
- 150 g olvasztott csoki
- pár csepp olaj
Hozzávalók
A tésztához
- 580 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g vaj
- 250 g porcukor
- 120 ml tej
A mákos töltelékhez
- 300 g darált mák
- 120 g porcukor
- 220 ml tej
- 10 g sütőpor
- 100 g puha vaj
- 150 g liszt
A krémhez
- 8 db tojássárgája
- 800 ml tej
- 160 g porcukor
- ½ db vaníliarúd
- 80 g liszt
- 250 g puha vaj
A tetejére
- 150 g olvasztott csoki
- pár csepp olaj
Ismeritek a fekete rózsa sütit? Nekem a nagymamám sokat készített, mikor kislány voltam és a mai napig nem tudok elmenni mellette, ha netán meglátom valahol.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadolgozzuk a többi hozzávalót és 6 részre osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 30×22-es méretűre. Sütőpapíros tepsin kettőt, 180 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütünk. A mákos töltelék hozzávalóit összedolgozzuk és megkenjük vele a maradék 4 tésztalapot, feltekerjük őket a hosszabb oldaluk mentén és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A krémhez a sárgáját, porcukrot, vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet egy lábasba mérjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük és közepes lángon, puding állagúra sűrítjük. Mikor kihűlt belekeverjük a puha vajat. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém kb. ⅓-ával, rárakjuk sorban a tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet, úgy, hogy kitöltse a hézagokat.
Erre kerül a másik tésztalap, amit bevonunk a vízgőz fölött megolvasztott étcsokival. A sütit hűtőbe rakjuk 1 napra, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a fekete rózsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!