Hirdetés

Fekete rózsa

Hozzávalók

1
db kb. 30x22 cm-es tepsihez
+

A tésztához

580 g liszt
10 g sütőpor
100 g vaj
250 g porcukor
120 ml tej

A mákos töltelékhez

300 g darált mák
120 g porcukor
220 ml tej
10 g sütőpor
100 g puha vaj
150 g liszt

A krémhez

8 db tojássárgája
800 ml tej
160 g porcukor
½ db vaníliarúd
80 g liszt
250 g puha vaj

A tetejére

150 g olvasztott csoki
pár csepp olaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fekete rózsa

Vannak olyan sütik is a nagy sütilistánkon, amelyek talán nem a legismertebbek, de iszonyat jól néznek ki és nem utolsó sorban finomak is. Most egy ilyet hoztunk. Két tésztaréteg közé van töltve egy mákos tésztatekercs, amit főzött vaníliás krém ölel körbe és csoki koronázza meg a tetejét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
db kb. 30x22 cm-es tepsihez
+

A tésztához

580 g liszt
10 g sütőpor
100 g vaj
250 g porcukor
120 ml tej

A mákos töltelékhez

300 g darált mák
120 g porcukor
220 ml tej
10 g sütőpor
100 g puha vaj
150 g liszt

A krémhez

8 db tojássárgája
800 ml tej
160 g porcukor
½ db vaníliarúd
80 g liszt
250 g puha vaj

A tetejére

150 g olvasztott csoki
pár csepp olaj
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Ismeritek a fekete rózsa sütit? Nekem a nagymamám sokat készített, mikor kislány voltam és a mai napig nem tudok elmenni mellette, ha netán meglátom valahol.

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadolgozzuk a többi hozzávalót és 6 részre osztjuk a tésztát. Lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 30×22-es méretűre. Sütőpapíros tepsin kettőt, 180 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütünk. A mákos töltelék hozzávalóit összedolgozzuk és megkenjük vele a maradék 4 tésztalapot, feltekerjük őket a hosszabb oldaluk mentén és 180 fokon kb. 35 percig sütjük.

A krémhez a sárgáját, porcukrot, vaníliarúd kikapart magjait és a lisztet egy lábasba mérjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük és közepes lángon, puding állagúra sűrítjük. Mikor kihűlt belekeverjük a puha vajat. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém kb. ⅓-ával, rárakjuk sorban a tekercseket, majd erre kenjük a maradék krémet, úgy, hogy kitöltse a hézagokat.

Erre kerül a másik tésztalap, amit bevonunk a vízgőz fölött megolvasztott étcsokival. A sütit hűtőbe rakjuk 1 napra, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.

Ha tetszett a fekete rózsa receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket a recepteket is nézd meg:

Mákos-meggyes csiga

Mákos tészta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások