Hirdetés

Fekete szedres-mogyorós torta

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

100 g darált mogyoró
160 g liszt
1 csapott ek sütőpor
1 csipet só
130 ml olaj
140 g cukor
3 tojássárgája
5 tojásfehérje

A krémhez:

500 g mascarpone
100 ml tejszín
130 g porcukor
150 g fehércsoki

A díszítéshez:

400 g fekete szeder
Hirdetés

Fekete szedres-mogyorós torta

Nyár van!! Rengeteg gyümölcsnek most van leginkább a szezonja, szóval ha a fekete szederből már kipróbáltátok az összes pitereceptet, akkor itt az ideje sütni egy szuper tortát belőle, rengeteg mogyoróval! :P
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
18
cm átmérőjű tortához

A tésztához:

100 g darált mogyoró
160 g liszt
1 csapott ek sütőpor
1 csipet só
130 ml olaj
140 g cukor
3 tojássárgája
5 tojásfehérje

A krémhez:

500 g mascarpone
100 ml tejszín
130 g porcukor
150 g fehércsoki

A díszítéshez:

400 g fekete szeder

A tésztához a mogyorót összekeverjük a liszttel, sóval, sütőporral. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a tojássárgáját, olajat, majd a lisztes keveréket. A masszát 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket. A krémhez megolvasztjuk a fehércsokit. A tejszínt habbá verjük, hozzászitáljuk a porcukrot, belekeverjük a mascarponét és az olvasztott fehércsokit is. A tésztalapokat kivesszük a formából (ha kicsit púposabb lenne a teteje levágjuk egyenesre). A tortalapokat megkenjük a krémmel, mindegyik réteg közé szedret pakolunk. A torta tetejére halmozzuk a maradék krémet, erre pár szem szeder kerül. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe rakjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások