Hozzávalók
A tésztához:
- 100 g darált mogyoró
- 160 g liszt
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 csipet só
- 130 ml olaj
- 140 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 130 g porcukor
- 150 g fehércsoki
A díszítéshez:
- 400 g fekete szeder
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 g darált mogyoró
- 160 g liszt
- 1 csapott ek sütőpor
- 1 csipet só
- 130 ml olaj
- 140 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 130 g porcukor
- 150 g fehércsoki
A díszítéshez:
- 400 g fekete szeder
A tésztához a mogyorót összekeverjük a liszttel, sóval, sütőporral. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukorral, hozzákeverjük a tojássárgáját, olajat, majd a lisztes keveréket. A masszát 3 db 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük őket. A krémhez megolvasztjuk a fehércsokit. A tejszínt habbá verjük, hozzászitáljuk a porcukrot, belekeverjük a mascarponét és az olvasztott fehércsokit is. A tésztalapokat kivesszük a formából (ha kicsit púposabb lenne a teteje levágjuk egyenesre). A tortalapokat megkenjük a krémmel, mindegyik réteg közé szedret pakolunk. A torta tetejére halmozzuk a maradék krémet, erre pár szem szeder kerül. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe rakjuk.