Hozzávalók
- 250 g érett banán
- 2 db tojás
- 65 ml olaj
- 120 g cukor
- 170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 30 g holland kakaópor
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db füge
- 100 g étcsokipasztilla
- 80 g törökmogyoró
Fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf
Hozzávalók
- 250 g érett banán
- 2 db tojás
- 65 ml olaj
- 120 g cukor
- 170 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 30 g holland kakaópor
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 3 db füge
- 100 g étcsokipasztilla
- 80 g törökmogyoró
A banánokat robotgéppel alaposan összetörjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, az olajat és a cukrot, és kihabosítjuk a keveréket.
Közben egy tálban összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és sót, majd hozzákeverjük a tojásos részhez.
A fügékből 2 db-ot cikkekre vágunk, majd a csokival és a durvára vágott mogyoróval együtt belekeverjük a tésztába. A forma aljára vágunk egy sütőpapírdarabot (így könnyebb lesz kivenni a sütit a formából), és belesimítjuk a tésztát. A maradék 1 db fügét szeletekre vágjuk, és a tészta tetejére pakolásszuk.
175 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük a sütit, majd tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e a közepén is a tészta. Ha nem tapad rá a pálcikára, kivesszük a sütit, és hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
Ha tetszett a fügés-kakaós teljes kiőrlésű loaf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!