Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 20 ml olaj
A gesztenyés krémhez
- 400 g gesztenyemassza
- 300 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 60 g porcukor
A csokikrémhez
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
- 100 g puha vaj
A tetejére
- 200 ml hideg tejszín
- 2 - 3 ek porcukor
Gesztenyés-csokis szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojás
- 100 g cukor
- 120 g liszt
- 1 csipet só
- 20 ml olaj
A gesztenyés krémhez
- 400 g gesztenyemassza
- 300 g mascarpone
- 100 ml tejszín
- 60 g porcukor
A csokikrémhez
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsoki
- 100 g puha vaj
A tetejére
- 200 ml hideg tejszín
- 2 - 3 ek porcukor
A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben hozzákeverjük a cukrot, majd hozzácsurgatjuk az olajat, és belekeverjük a tojássárgájákat és a sót is. Beleszórjuk a lisztet, óvatosan elkeverjük, és egy sütőpapírral borított tepsire simítjuk a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, és mikor világosbarna már a teteje, kivesszük a sütőből, majd ha kihűlt 3 egyforma részre vágjuk. A gesztenyés krémhez összekeverjük a hozzávalókat egy robotgéppel.
A csokikrémhez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tördelt étcsokit, és mikor felolvadt, homogénre keverjük, majd bedobjuk a fagyasztóba kb. 30 percre, hogy jól lehűljön. Mikor kihűlt a csokikrém alapja, habverővel kihabosítjuk, és hozzákeverjük a puha vajat. A 3 piskótalapból egyet lerakunk egy deszkára, erre kenünk egy réteg gesztenyekrémet, majd piskótalap, csokikrém, piskótalap, gesztenyekrém.
A felső krémréteget egy késsel vagy spatulával egyenesre kenjük. A maradék csokikrémet csillagcsöves habzsákba rakjuk. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukot és ezt is habzsákba töltjük. A díszítéshez a csokikrémet és a tejszínhabot váltakozva a süti tetejére nyomjuk, és kevés kakaóporral megszórjuk.