Hirdetés

Gesztenyés tortelli, az olaszok hókiflije

Hozzávalók

Hozzávalók
24
darabhoz

A tésztához

120 g hideg vaj
360 g liszt
70 ml olívaolaj
10 g sütőpor
1 csipet só
1 - 2 ek hideg víz

A töltelékhez

200 g gesztenyemassza

A tálaláshoz

porcukor
Hirdetés

Gesztenyés tortelli, az olaszok hókiflije

Ez az olasz gesztenyés süti hasonlít a mi hagyományos, magyar hókiflinkre, de a tésztája kicsit puhább és omlósabb az olajtól. Sok porcukorral és gesztenyés vagy bármilyen más töltelékkel (dió, mák) is nagyon finom.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
24
darabhoz

A tésztához

120 g hideg vaj
360 g liszt
70 ml olívaolaj
10 g sütőpor
1 csipet só
1 - 2 ek hideg víz

A töltelékhez

200 g gesztenyemassza

A tálaláshoz

porcukor

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk a tésztát és 1-2 órára a hűtőbe rakjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra és kb. 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.

A karikák egyik felére, félhold alakban, rakunk a töltelékből, ráhajtjuk a korong másik felét, kicsit lenyomkodjuk a széleit és sütőpapíros tepsire rakva 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. Porcukorral megszórva a legfinomabb.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások