Hozzávalók
- 25 dkg pirított, hántolttörökmogyoró
- 20 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
- 3 ek espresso
Hozzávalók
- 25 dkg pirított, hántolttörökmogyoró
- 20 dkg vaj + a forma kikenéséhez
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 db tojás
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
- 3 ek espresso
A vajat és a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A cukrot a tojássárgájával robotgépben fehéredésig keverjük. 20 dkg finomra darált mogyorót és az olvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojásos keverékhez és összedolgozzuk.Belekeverjük a kávét is. A tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük és több lépésben a csokoládés masszához keverjük – a végén lágyan összeforgatva, hogy könnyű legyen a tészta.
2 db 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és megszórunk egy kevés darált mogyoróval. A tortamasszát két részre osztjuk és a formákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük, amíg nem tapad rá a késre, amivel megszúrjuk. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni a tortalapokat, majd a kettő közé, és a felső lap tetejére házi mogyorókrémet kenünk. Díszítésként egszórjuk néhány szem pirított mogyoróval.
A házi mogyorókrém receptjét itt találjátok.