Hirdetés
Húsvéti menü

Grillázs szelet

Hozzávalók

körülbelül
20
szelethez
+

A tésztához

100 g vaj
150 g porcukor
2 db tojás
70 g méz
4 ek tejföl
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
500 g liszt

A krémhez

300 g cukor
250 g vaj
200 g sűrített tej
250 g nagyon apróra vágott dió (aprítóval)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Grillázs szelet

Ha megúszós változatban akarjátok elkészíteni, akkor a tésztalapok helyett vegyetek bolti ostyalapokat! Ha pedig puha, grillázsos sütit akarok készíteni, akkor dobjátok össze a recept szerinti változatot, de arra ügyeljetek, hogy ennél a sütinél bírjátok ki azt az egy napos pihentetési időt, mert akkora lesz igazán finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
20
szelethez
+

A tésztához

100 g vaj
150 g porcukor
2 db tojás
70 g méz
4 ek tejföl
1 csipet só
1 tk szódabikarbóna
500 g liszt

A krémhez

300 g cukor
250 g vaj
200 g sűrített tej
250 g nagyon apróra vágott dió (aprítóval)
Bevásárlólistához adom

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral, belekeverjük a tojásokat, mézet, tejfölt, majd összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával összekevert liszttel.  A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. A pihentetés után kettéosztjuk, majd sütőtepsi méretű lappá nyújtjuk őket.

Grillazs szelet tálalása

Mindkettőt megsütjük a tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-14 perc alatt. A megsült, kihűlt lapokat kettévágjuk, hogy 4 egyenlő méretű lapot kapjunk. A krémhez a diót 180 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt megpirítjuk, majd aprítóban vagy egy késsel egészen apróra vágjuk. A kristálycukrot egy seroenyőben, kevergetés nélkül karamellizáljuk, belekeverjük a sűrített tejet, majd mikor langyosra hűlt, a vajjal is kikeverjük, majd beleszórjuk a diót. Mikor kihűlt a krém, megkenjük a lapokat, úgy, hogy a végén a tetejére is jusson egy vékonyabb réteg. 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljanak a lapok, majd tetszés szerint szeleteljük.

tökéletes grillazs szelet

Ha tetszett a grillázs szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Grillazs szelet elkészítése

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások