Hozzávalók
A tésztához
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 db tojás
- 70 g méz
- 4 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 500 g liszt
A krémhez
- 300 g cukor
- 250 g vaj
- 200 g sűrített tej
- 250 g nagyon apróra vágott dió (aprítóval)
Grillázs szelet
Hozzávalók
A tésztához
- 100 g vaj
- 150 g porcukor
- 2 db tojás
- 70 g méz
- 4 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 500 g liszt
A krémhez
- 300 g cukor
- 250 g vaj
- 200 g sűrített tej
- 250 g nagyon apróra vágott dió (aprítóval)
A tésztához a vajat elmorzsoljuk a porcukorral, belekeverjük a tojásokat, mézet, tejfölt, majd összegyúrjuk a sóval és szódabikarbónával összekevert liszttel. A tésztát fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe rakjuk. A pihentetés után kettéosztjuk, majd sütőtepsi méretű lappá nyújtjuk őket.
Mindkettőt megsütjük a tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 13-14 perc alatt. A megsült, kihűlt lapokat kettévágjuk, hogy 4 egyenlő méretű lapot kapjunk. A krémhez a diót 180 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt megpirítjuk, majd aprítóban vagy egy késsel egészen apróra vágjuk. A kristálycukrot egy seroenyőben, kevergetés nélkül karamellizáljuk, belekeverjük a sűrített tejet, majd mikor langyosra hűlt, a vajjal is kikeverjük, majd beleszórjuk a diót. Mikor kihűlt a krém, megkenjük a lapokat, úgy, hogy a végén a tetejére is jusson egy vékonyabb réteg. 1 éjszakára a hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljanak a lapok, majd tetszés szerint szeleteljük.
Ha tetszett a grillázs szelet receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!