Hozzávalók
A tésztához:
- 2 db tojás
- 70 g méz
- 180 g porcukor
- 50 ml tej
- 380 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 25 g kakaópor
A krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 800 ml tej
- 220 g porcukor
- 130 g liszt
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
A babapiskótás réteghez:
- 18 - 20 db babapiskóta
- 150 ml kávé
- 2 ek porcukor
Hartyáni krémes, amit megéri elkészíteni
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 db tojás
- 70 g méz
- 180 g porcukor
- 50 ml tej
- 380 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 25 g kakaópor
A krémhez:
- 8 db tojássárgája
- 800 ml tej
- 220 g porcukor
- 130 g liszt
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 250 g szobahőmérsékletű vaj
A babapiskótás réteghez:
- 18 - 20 db babapiskóta
- 150 ml kávé
- 2 ek porcukor
A tésztához a tojásokat habosra keverjük a mézzel és a porcukorral, majd mehet hozzá a tej is. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sót és sütőport, és hozzákeverjük a tojásos részhez. A tésztát kettéosztjuk és lisztezett felületen mindkét bucit a tepsi méretére nyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe helyezzük mindkét kinyújtott tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A krémhez a vaj kivételével mindent csomómentesre keverünk és folyamatos keverés mellett puding állagúra főzzük a krémalapot, hűtőbe rakjuk, kihűtjük, majd hozzákeverjük a vajat.
Az egyik megsült tésztát a tepsi aljára rakjuk, erre rákenjük a krém felét, majd a babapiskótákat 1-2 mp-re a porcukorral elkevert kávéba áztatjuk és kisujjnyi távolságokat hagyva, egymás mellé rakosgatjuk a krémre. A babapiskótákat lekenjük a krém másik felével, egyenletesre elsimítjuk és rárakjuk a másik megsült kakaós lapot. Legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon a tészta és összeérjenek az ízek.
Ha tetszett a hartyáni krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!