Hozzávalók
A piskótához:
- 8 db tojás
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A krémhez:
- 150 ml tej
- 2 ek kakaópor
- 3 - 4 ek baracklekvár
- 60 g porcukor
- 50 ml rum (kihagyható)
- 50 ml cherry
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
A cukormázhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 220 g porcukor
- pár csepp citromlé
- 2 - 3 tk málnaszörp
Házi puncsszelet
Hozzávalók
A piskótához:
- 8 db tojás
- 200 g liszt
- 1 csipet só
- 150 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
A krémhez:
- 150 ml tej
- 2 ek kakaópor
- 3 - 4 ek baracklekvár
- 60 g porcukor
- 50 ml rum (kihagyható)
- 50 ml cherry
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db citrom reszelt héja
A cukormázhoz:
- 1 db tojásfehérje
- 220 g porcukor
- pár csepp citromlé
- 2 - 3 tk málnaszörp
A piskótához a tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Az átszitált lisztet és a kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, eloszlatjuk egy nagy sütőpapíros tepsin és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótalapot. Két kb. 24×15 cm-es lapot vágunk belőle (ez lesz a puncsszelet alja és teteje), a többit pedig kisebb darabokra tépkedjük.
A krémhez összekeverjük a hozzávalókat, beleszórjuk az apróra tépett piskótadarabokat, átkeverjük és a két lap közé töltjük. Fóliával szorosan áttekerjük (hogy jól összeálljon) és hűtőbe rakjuk 1 órára. A cukormázhoz a porcukrot kikeverjük a többi hozzávalóval és a piskóta tetejére kenjük. Megvárjuk amíg kissé megszilárdul, majd szeleteljük.
Ha tetszett a puncsszelet receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!