Hirdetés
Hirdetés

Hoztunk megint egy ütős párost: itt a whiskeys brownie

Hirdetés

Hát igen. Újra megbizonyosodtunk róla, hogy ha összeteszünk két alapból is király dolgot, akkor a végeredmény még királyabb lesz. Most a whiskeyvel és a brownieval tettünk így, és nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy ISTENI lett! Igazán bevállalósak leöblíthetik egy kis extra whiskeyvel. 😀

 

Hozzávalók (18×28-es formához)

  • 250 g étcsokoládé
  • 220 g vaj
  • 180 g liszt
  • 30 g holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj
  • 270 g cukor
  • 4 tojás
  • 100 ml whiskey

Az étcsokit a vajjal elkezdjük vízgőz fölött összemelegíteni. Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, az átszitált kakaóporral, sóval és fahéjjal. Mikor a csoki és a vaj összeolvadt, robotgéppel vagy kézi mixerrel, alacsony fokozaton belekeverjük a cukrot, egyenként a tojásokat, majd a whiskeyt, végül hozzákeverjük a lisztes részt is. A masszát egy 18×28-es formába simítjuk és 170 fokon, légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóra

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások