Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

1
18x28-es formához
+
250 g étcsokoládé
220 g vaj
180 g liszt
30 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csipet fahéj
270 g cukor
4 db tojás
100 ml whiskey
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Hoztunk megint egy ütős párost: itt a whiskeys brownie

Hát igen. Újra megbizonyosodtunk róla, hogy ha összeteszünk két alapból is király dolgot, akkor a végeredmény még királyabb lesz. Most a whiskeyvel és a brownieval tettünk így, és nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy ISTENI lett! Igazán bevállalósak leöblíthetik egy kis extra whiskeyvel. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

1
18x28-es formához
+
250 g étcsokoládé
220 g vaj
180 g liszt
30 g holland kakaópor
1 csipet só
1 csipet fahéj
270 g cukor
4 db tojás
100 ml whiskey
Bevásárlólistához adom

Az étcsokit a vajjal elkezdjük vízgőz fölött összemelegíteni. Közben egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, az átszitált kakaóporral, sóval és fahéjjal. Mikor a csoki és a vaj összeolvadt, robotgéppel vagy kézi mixerrel, alacsony fokozaton belekeverjük a cukrot, egyenként a tojásokat, majd a whiskeyt, végül hozzákeverjük a lisztes részt is. A masszát egy 18×28-es formába simítjuk és 170 fokon, légkeveréses sütőben 25 percig sütjük.

Fotó: Szilágyi Nóra

 

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások