Hozzávalók
A kakaós csiga tésztájához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 100 g olvasztott vaj
- 80 g cukor
- 4 ek kakaópor
A krémhez
- 200 ml meleg tejszín
- 200 g étcsoki
- 130 g puha vaj
Ilyet még nem láttál: kakaós csiga torta
Hozzávalók
A kakaós csiga tésztájához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A töltelékhez
- 100 g olvasztott vaj
- 80 g cukor
- 4 ek kakaópor
A krémhez
- 200 ml meleg tejszín
- 200 g étcsoki
- 130 g puha vaj
A kakaós csiga tésztájához az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe, beleszórjuk a cukrot és hagyjuk, hogy felfusson. A liszteket egy tálba mérjük, hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, sót, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Végül hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és szép, sima tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva 40-50 percig kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és lisztezett felületen kb. 45×24 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékhez való vajat összekeverjük a kakaóporral, cukorral és a tésztára kenjük. A hosszabbik oldalánál megfelezzük a tésztát, és mindkét részt feltekerjük, így kapunk két, hengert, amiket kb. 1 cm-es vastag szeletekre vágunk.
A kicsi kakaós csigákat 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, szorosan egymás mellé. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük őket. A maradék pici csigákat sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük. A krémhez a csokit egy tálba tördeljük, leöntjük forró tejszínnel, homogén csokiszósz állagúvá keverjük és hűtőbe rakjuk 1 órára.
A krémalapot kihabosítjuk, majd belekeverjük a puha vajat is. Ezzel a krémmel töltjük meg a kakaóscsiga “tortalapokat”, a tetejét pedig a maradék krémmel és a pici kakaós csigákkal díszítjük.