Hozzávalók
- 70 g darált dió
- 110 g liszt
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
Hozzávalók a karamell szószhoz
- 130 g cukor
- 75 ml habtejszín
- 25 g vaj
- 1 tk só
Hozzávalók a bevonáshoz
- 150 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Isler ünnepi kiadásban
Hozzávalók
- 70 g darált dió
- 110 g liszt
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- 60 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
Hozzávalók a karamell szószhoz
- 130 g cukor
- 75 ml habtejszín
- 25 g vaj
- 1 tk só
Hozzávalók a bevonáshoz
- 150 g étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Először készítsük el a karamellt, mert ki kell hűlnie, hogy tölthető állapotba kerüljön. A cukrot olvasszuk meg egy lábasban, majd vegyük le a tűzről és öntsük hozzá a tejszínt, majd a vajat és a sót, keverjük el alaposan és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral habosítsuk ki, adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót és gyúrjuk tésztává. Tegyük 1 órára hűtőbe, majd lisztezett felületen nyújtsuk és szúrjunk ki belőle 5 cm átmérőjű köröket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 180 fokon süssük 13 percig. Két kört töltsünk meg sós karamellaszósszal, majd mártsuk ki őket az olajjal elkevert olvasztott csokiban.