Egyik személyes kedvencem. Sőt ha komolyan belegondolok, én csak azokat az édességeket szeretem, amik túlzóan, majdhogynem életveszélyesen édesek. Na, ez pont ilyen! Nem lehet nem szeretni!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és egy nedves konyharuhával letakarva legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg téglalapot formázva a tésztából. A töltelékhez vajat olvasztunk és elkeverjük benne a barna cukrot és a fahéjat. Megkenjük a töltelékkel a tésztát és óvatosan feltekerjük.
Letakarva még 30 percet hagyjuk kelni őket, majd 165 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 25- 30 percre, míg aranybarnára sül. Amíg sülnek a csigák, a máz hozzávalóit habosra keverjük egy habverővel. Amint kisültek a csigák, azon melegében rákenjük a mázat és hagyunk nekik kicsi időt hogy igazán egymásba olvadjanak. Én másnap szeretem őket a legjobban, ha marad, de általában sajnos nem érik meg a másnapot.
Rács mögé kell zárnod őket, ha nem akarod, hogy azonnal eltűnjenek!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.