Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
- 280 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 90 g olvasztott vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 450 g túró
- 4 ek búzadara
- 100 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 marék csokipasztilla
Kakaós túrós batyu
Hozzávalók
A tésztához
- 250 ml langyos tej
- 1 tk cukor
- 25 g friss élesztő
- 280 g liszt
- 200 g rétesliszt
- 20 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 90 g olvasztott vaj
A lekenéshez
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 450 g túró
- 4 ek búzadara
- 100 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 marék csokipasztilla
A tésztához a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és pár percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson. A kétféle lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sóval, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd elkezdjük bedagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és simára dagasztjuk. Letakarva 40 percig kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával kicsit áttörjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb. 25 x 40 cm-esre nyújtjuk. 7-8 cm-es négyzetekre vágjuk, mindegyik közepére 1-1 evőkanálnyi tölteléket rakunk, és összecsípjük a sarkaikat. Sütőpapíros tepsire rakjuk a batyukat, és 15 percig kelesztjük. Lekenjük a tetejüket tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a kakaós túrós batyu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!