Hozzávalók
- 125 ml tej
- 125 ml víz
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 90 g vaj
- 150 g liszt
- 2 db tojás
- 350 g sűrített tej
- 200 g cukor
- 1 mk őrölt fahéj
Karamellkrémmel töltött churros
Hozzávalók
- 125 ml tej
- 125 ml víz
- 50 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 90 g vaj
- 150 g liszt
- 2 db tojás
- 350 g sűrített tej
- 200 g cukor
- 1 mk őrölt fahéj
A churros tésztájához a tejet, vizet, porcukrot, vaníliás cukrot, sót és vajat összemelegítjük, majd beleszórjuk a lisztet és addig kevergetjük amíg szép simára összeáll, és picit sercegő hangot ad, mikor az edény széléhez ér. Ezután hagyjuk legalább langyosra hűlni. Miközben hűl a tészta alapja, elkészítjük a dulce de leche-t, azaz a karamelles tölteléket. A sűrített tejet egy lábasba rakjuk és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg karamellizálódik és sűrű, aranybarna krémet nem kapunk, ez kb. 15 perc. A krémet szintén langyosra hűtjük (ha esetleg hűlés közben túl sűrűvé válna, picit melegítsünk rá, és keverjünk hozzá sima sűrített tejet, ezzel lazítva a krémet).
A kihűlt churros alapba robotgéppel belekeverjük a tojásokat, és nagyméretű, csillagcsöves nyomózsákba töltjük a masszát. Bő, 170 fokos olajba nyomunk, kb. 12 cm hosszú rudakat a tésztából (egyszerre max. 3-at, hogy tudjanak sülni) és aranybarnára sütjük őket. Vigyázzunk mert ha az olaj túlmelegszik, gyorsan megsül a tészta külseje, de belül nyers maradhat. Még forrón, a fahéjjal összekevert cukorba forgatjuk őket és megvárjuk amíg kihűlnek. Hosszanti irányban átszúrjuk egy vékonyabb fakanál nyelével vagy szívószállal a churrosokat, és kislyukú nyomózsákból megtöltjük a karamellkrémmel őket.
Ha tetszett a karamellkrémmel töltött churros receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!