Hozzávalók
- 620 ml tej
- 5 db tojássárgája
- 90 g cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db vaníliarúd
- 2 db fahéjrúd
- 2 ek étkezési keményítő
- kristálycukor a tetejére
Katalán krém
Hozzávalók
- 620 ml tej
- 5 db tojássárgája
- 90 g cukor
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db vaníliarúd
- 2 db fahéjrúd
- 2 ek étkezési keményítő
- kristálycukor a tetejére
A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és kevés hideg tejjel, valamint a keményítővel. A maradék tejet egy gyorsforralóban melegíteni kezdjük, beledobjuk a fahéjat és magát a vaníliarudat is, majd a meleg tejbe öntjük a tojásos keveréket, és közepes lángon folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Mikor már sima, puding állagú, kivesszük a fahéjat és a vaníliarudat, és a krémet elosztjuk a tálkákban. Hűtőbe rakjuk amíg megdermed, majd megszórjuk kristálycukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk a tetejüket.
Ha tetszett a katalán krém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!