Hozzávalók
- 160 g cukor
- 500 ml tejszín
- 2 csipet só
- ½ db vaniliarúd
- 6 db tojássárgája
- 280 ml 2,8%-os tej
- 150 g ALDI FINEST BAKERY vajas keksz
Kekszes sóskaramell fagyi
Hozzávalók
- 160 g cukor
- 500 ml tejszín
- 2 csipet só
- ½ db vaniliarúd
- 6 db tojássárgája
- 280 ml 2,8%-os tej
- 150 g ALDI FINEST BAKERY vajas keksz
A cukrot sötét színűre karamellizáljuk, de óvatosan, hogy ne égjen meg. A tejet langyosra melegítjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a sóval, apránként adagolva felöntjük vele a karamellt és homogénre keverjük. A tojássárgájákat habosra keverjük, ebbe csurgatjuk a tejszínes karamellszószt, hozzáadjuk a tejszínt, vízgőz fölött kicsit besűrítjük (kb. 15 perc).
Fagyigépben 20 perc alatt kifagyasztjuk az alapot (ha nincs fagyigépünk, fagyasztóba rakva, kb. 30 percenként átkeverve fagyaszthatjuk ki) majd belekeverjük az összetört kekszdarabkákat, előre lehűtött formába öntjük, visszarakjuk 1-2 órára a fagyasztóba és tálalás előtt 10-15 percre átrakjuk a hűtőbe, hogy szépen gombócozható állagú legyen a fagyi.