Hirdetés

Kókuszkrémes csokitorta

Hirdetés

Kókuszkrémes csokitorta

Nemrég hoztunk nektek egy retró mákos sütit, ami laktózmentes volt, de gondoltuk jól jönne valami extrább is, szóval most mutatunk egy kókuszos krémmel turbózott szuper csokitorta receptet, amire egy kis extra kókuszos csokidíszítés is került. Próbáljátok ki és lepjetek meg vele valakit!
Hirdetés

Hozzávalók 20 cm átmérőjű tortaformához:

A piskótához:

  • 240 ml mandulatej
  • 140 g kristálycukor
  • 80 ml kókuszolaj (kókuszzsír megolvasztva)
  • 1 tojás
  • 130 g liszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 300 g kókusztej (jól behűtve)
  • 3-4 ek porcukor
  • 4 ek kókuszreszelék

A díszítéshez:

  • 100 g étcsoki
  • 2-3 ek kókuszreszelék
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához először külön összekeverjük a nedves anyagokat és a szárazokat, majd összekeverjük a kettőt. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A krémhez és a díszítéshez való kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A behűtött kókusztejet felbontjuk. Hűtés hatására kettéválik a fehér kókuszkrém és a folyadék. Mi ebből csak a krémet használjuk fel. A krémes részt egy robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és 4 kanálnyit a pirított kókuszreszelékből. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, egy sütőpapírra kenjük, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel és a papírral együtt feltekerjük, majd hűtőbe rakjuk. A kihűlt tésztára kenjük a krémet. A megdermedt csokit kivesszük a hűtőből letekerjük a sütőpapírt és az így darabokra tört csokit a torta tetejére halmozzuk.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?