Hozzávalók
A piskótához
- 240 ml mandulatej
- 140 g kristálycukor
- 80 ml kókuszolaj (kókuszzsír megolvasztva)
- 1 db tojás
- 130 g liszt
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 300 g kókusztej (jól behűtve)
- 3 - 4 ek porcukor
- 4 ek kókuszreszelék
A díszítéshez
- 100 g étcsoki
- 2 - 3 ek kókuszreszelék
Kókuszkrémes csokitorta
Hozzávalók
A piskótához
- 240 ml mandulatej
- 140 g kristálycukor
- 80 ml kókuszolaj (kókuszzsír megolvasztva)
- 1 db tojás
- 130 g liszt
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 300 g kókusztej (jól behűtve)
- 3 - 4 ek porcukor
- 4 ek kókuszreszelék
A díszítéshez
- 100 g étcsoki
- 2 - 3 ek kókuszreszelék
A tésztához először külön összekeverjük a nedves anyagokat és a szárazokat, majd összekeverjük a kettőt. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. A krémhez és a díszítéshez való kókuszreszeléket egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A behűtött kókusztejet felbontjuk. Hűtés hatására kettéválik a fehér kókuszkrém és a folyadék. Mi ebből csak a krémet használjuk fel. A krémes részt egy robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és 4 kanálnyit a pirított kókuszreszelékből. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, egy sütőpapírra kenjük, megszórjuk pirított kókuszreszelékkel és a papírral együtt feltekerjük, majd hűtőbe rakjuk. A kihűlt tésztára kenjük a krémet. A megdermedt csokit kivesszük a hűtőből letekerjük a sütőpapírt és az így darabokra tört csokit a torta tetejére halmozzuk.