Hozzávalók
- 270 g teavaj
- 300 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 90 g kókuszreszelék
- 260 ml kókusztej (a sűrű konzerves fajta)
- 340 g liszt
- 12 g sütőpor
- 2 csipet só
A forma kikenéséhez
- vaj
- kókuszreszelék
A bevonáshoz és díszítéshez
- 190 g étcsoki
- 1 marék kókuszchips
Hozzávalók
- 270 g teavaj
- 300 g cukor
- 3 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 90 g kókuszreszelék
- 260 ml kókusztej (a sűrű konzerves fajta)
- 340 g liszt
- 12 g sütőpor
- 2 csipet só
A forma kikenéséhez
- vaj
- kókuszreszelék
A bevonáshoz és díszítéshez
- 190 g étcsoki
- 1 marék kókuszchips
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, mehetnek hozzá az egész tojások és a tojássárgája. Ezzel is összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is és csomómentesre keverjük.
A masszát egy enyhén kivajazott, kókuszreszelékkel megszórt kuglófformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd kiborítjuk. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, leöntjük vele a kuglófot és megszórjuk a kókuszchipsszel.
Ha tetszett a kókuszos kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!