Hozzávalók
- 10 - 12 db friss füge
- 4 - 5 levél zsálya
- 100 g dió
- 125 g natúr krémsajt
- 1 nagy csipet só
- 1 ek olivaolaj
- 2 - 3 ek méz
Hozzávalók
- 10 - 12 db friss füge
- 4 - 5 levél zsálya
- 100 g dió
- 125 g natúr krémsajt
- 1 nagy csipet só
- 1 ek olivaolaj
- 2 - 3 ek méz
A zsályát és a diót apróra vágjuk, a diót 1-2 perc alatt száraz serpenyőben megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a sót, az olivaolajat, a mézet, majd hozzáadjuk a diót és a zsályát, és alaposan összedolgozzuk. A fügék végét levágjuk, közepüket keresztben bevágjuk és megtöltjük a krémmel. A megtöltött fügéket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megszórjuk a maradék dióval és 150 fokos sütőben 15 percig sütjük.