Hozzávalók
A túróréteghez:
- 400 g laktózmentes túró
- 150 ml laktózmentes habtejszín
- 15 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 ek porcukor
- 3 tk zselatinpor
A barackréteghez:
- 800 g őszibarack
- 150 g cukor
- ½ db citrom leve
- 1 ek zselatinpor
A kekszréteghez:
- 250 g gluténmentes keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 1 tk porcukor
Hozzávalók
A túróréteghez:
- 400 g laktózmentes túró
- 150 ml laktózmentes habtejszín
- 15 g vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 ek porcukor
- 3 tk zselatinpor
A barackréteghez:
- 800 g őszibarack
- 150 g cukor
- ½ db citrom leve
- 1 ek zselatinpor
A kekszréteghez:
- 250 g gluténmentes keksz
- 80 g olvasztott vaj
- 1 tk porcukor
A kekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal és porcukorral majd beleöntjük a tortaformába, egyenletesen lenyomkodjuk. Fagyasztóba tesszük amíg elkészül a krém.
A tejszínből kiveszünk 1 evőkanálnyit, elkeverjük benne a zselatint és hagyjuk megdagadni. A krém hozzávalóit alaposan kihabosítjuk, kivéve a tejszínt, mert azt külön felverjük. Egy spatulával összeforgatjuk a túrós krémet, a zselatinnal és a tejszínhabbal. Beleöntjük a tortaformába és hűtőbe rakjuk.
A barackot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a cukorral és a citromlével puhára főzzük. Ha megfőtt, leturmixoljuk, átszűrjük egy szitán és ha újra felforrt, levesszük a tűzről. 2 evőkanálnyit egy kis tálba rakunk és hozzákeverjük a zselatint, majd visszaöntjük a barackvelőbe és alaposan elkeverjük. Ha picit hűlt, ráöntjük a túrórétegre. Visszarakjuk a hűtőbe és jól lehűtjük, hogy összeálljon.