Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 8 g sütőpor (1 tk)
- 1 csipet só
- 80 g porcukor
- 130 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 csapott ek tejföl
A töltelékhez
- 500 g túró
- 80 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 nagy ek tejföl
- 1 db nagyobb citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
A legszaftosabb túrós pite
Hozzávalók
A tésztához
- 250 g liszt
- 8 g sütőpor (1 tk)
- 1 csipet só
- 80 g porcukor
- 130 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 csapott ek tejföl
A töltelékhez
- 500 g túró
- 80 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 nagy ek tejföl
- 1 db nagyobb citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsi aljának méretére nyújtjuk és belerakjuk a tepsibe. 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, reszelt citromhéjat, mazsolát és tojássárgáját.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.